Gogosi

de housy in Dulciuri, 4 Apr 2011 | 13783 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 50-70 ml lapte
  • 50 gr margarina unirea
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Amestecati toate ingredientele uscate

Se toarna  laptele putin incalzit si margarina topita si se framanta pana se desprinde usor aluatul de pe peretii ligheanului

Se lasa la dospit intr-un loc caldut, ferit de curent, acoperit cu un prosop curat de bucatarie

Dupa ce aluatul si-a triplat marimea se ia aluat, se pune pe un fund de lemn, presarat cu faina si se intinde foaie nu foarte subtire cu facaletul

Din ea se decupeaza cu paharul forme rotunde ce se aseaza pe o tava 

Se mai lasa la dospit inca vreo 15 minute, apoi in uleiul incins se prajesc gogosile

Se scot pe servet pentru a se absoarbe excesul de ulei si se presara cu zahar

Se pot face si placintele cu diverse umpluturi de gem sau dulceata. Eu am facut placintele cu dulceata de zmeura

Am decupat un cerc mai maricel, pe jumatate din el am pus dulceata, cealalta jumatate am adus-o peste ea, marginile le-am unit cu o furculita si le-am prajit

Merg de minune cu un pahar de lapte batut !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

ieri la 16:14

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

pe 07.04 la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 07.04 la 10:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Gogosi