Gogosi

de silvi0ara in Prajituri, 17 Mar 2010 | 7762 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 350g iaurt
  • 350glapte
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 50ml ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 ou intreg plus 1 galbenus
  • 50g drojdie(sau 2 plicuri drojdie uscata)
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru servit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Intr-o craticioara se pune iaurtul,laptele si uleiul sa se incalzeste putin,se adauga si zaharul.
Intr-un castron mare se pune faina,sarea, drojdia uscata,vanilia si coaja de lamaie.Se face loc in mijloc,se adauga oul intreg plus 1 galbenus si se toarna amestecul din iaurt cu lapte si ulei.Se framanta cu mana pana se optine un aluat omogen nu prea vartos.Se lasa la crescu 45 de minute.Se presara cu faina masa de lucru,se intinde cu sucitorul o foaie groasa de de maxim 1 cm si cu ajutorul unu pahar se taie forme rotunde.

Puteti sa faceti ce forme va place.Se mai lasa la crescut 20 de minute.Apoi se prajesc in ulei incins,pana se rumenesc pe ambele parti.Se servesc calde tavalite prin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (3)

nadina73 1

17.03.2010, 18:10

ce ne plac si noua

Teo 1

17.03.2010, 23:41

cine nu a mancat sau nu a incercat gogosile cu iaurt , sa nu mai amane ,treceti la framantat si nu o sa va para rau!

Rocsi 1

18.03.2010, 12:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]