Gogosi cu ananas

de Lau in Dulciuri, 19 Ian 2017 | 8477 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 200 ml iaurt
  • 5 linguri smantana
  • coaja de lamaie
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 praf de sare
  • 100 g unt
  • esenta de rom
  • 1 conserva de ananas
  • 500-600 g faina
  • ulei
  • zahar
  • scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu ananas:

Intr-un bol, cernem faina, facem o adancitura in mijloc in care vom adauga ouale mixate cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, untul moale, iaurtul, smantana, sarea, coaja de lamaie, drojdia, esenta de rom si amestecam bine. Adaugam ananasul scurs de zeama (nu aruncam siropul) si tocat cat de marunt vrem:)

Amestecam adunand de pe margini faina, daca este nevoie, se adauga faina sau iaurt, framantam un aluat elastic si nelipicios (eu la final am framantat aluatul cu 2 linguri de ulei).

Acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul pe masa infainat, dupa care decupam cercuri cu o cana si in mijloc am decupat cu capac de la o sticla.

Le prajim in baie de ulei incins, le scoatem pe un servetel absorbant.

Intr-un castron, amestecam zahar cu scortisoara.

Trecem repede gogosile prin siropul de la compot, dupa care o tavalim prin amestecul de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat

ieri la 09:14

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

pe 12.05 la 20:55

Tartă cu caise

pe 12.05 la 20:45

Clătită XXL cu fulgi de ovăz

pe 12.05 la 20:32

Pâine de casă cu semințe - Rețeta ușoară, fără frământare

pe 12.05 la 09:25

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de vanilie, kiwi si ananas