Pentru aluat ne sunt necesare:
Pentru glazurat:
Pasam drojdia cu o lingurita cu zahar, pana devine lichida.
O lasam la dospit, intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute.
Cernem faina, presaram sarea si adaugam drojdia dospita.
Amestecam usor si adaugam ouale, zaharul si coaja rasa de lamaie si portocala. Treptat turnam laptele si cu ajutorul untului framantam aluatul.
Aluatul obtinut trebuie sa fie unul elastic.
Acoperim vasul cu un prosop/servet si il lasam intr-un loc caldut pana ce aluatul isi dubleaza volumul.
Intindem o foaie din aluat (nu foarte groasa) si cu ajutorul unor forme, decupam cercuri. Le prajim in ulei, la foc potrivit, atat cat sa se rumeneasca uniform.
Le scoatem cu ajutorul unei palete pentru a se scurge surplusul de ulei.
Intr-un bol, topim ciocolata, glazuram fiecare gogoasa in parte si presaram ornamentele colorate.
Se servesc cu pofta!
1
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei