Gogosi innodate

de Miha in Dulciuri, 17 Iun 2010 | 8805 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 50 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 180 g iaurt
  • 7 g drojdie uscata
  • 450 g faina
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi innodate:

Mai intai facem o maia din 100 g faina, drojdia, 1 lingura de zahar si lapte cat sa iasa o compozitie omogena si moale. Se lasa la crescut la loc caldut, pana incepe sa faca basicute deasupra.

Punem maiaua in cuva masinii de paine, apoi adaugam oul, restul de zahar, untul topit, vanilia,laptele ramas si faina cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat omogen si elastic. Se lasa la crescut 1 ora.

Rasturnam aluatul pe masa unsa cu ulei si-l impartim in bilute. Fiecare biluta o intindem apoi sub forma de snur, de grosimea unui deget. Capetele snurului le innodam ( ca si cum am face un nod la o funda pentru o cutie de cadouri :)) ) , iar capetele le aducem dedesupt.

Lasam pe masa "noduletele" pana isi dubleaza volumul, apoi le prajim pe ambele parti, intr-un ceaun in ulei foarte bine incins.

Se scot pe un prosop absorbant si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi innodate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert eclere cu crema de vanilie si mascarpone