Gogosi pufoase

de - Andreea - in Dulciuri, 28 Dec 2011 | 5573 vizualizari

 

acesta reteta am luat-o si am probat-o de la alt bucataras.am fost foarte surprinsa sa vad cit de pufoase sunt.....de aceea le-am si numit asa....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 ml apa calduta
  • 5 linguri ulei
  • 2 cuburi drojdie sau necesarul pentru 1 kg faina(eu am folosit 2 plicuri drojdie uscata)
  • 1 cana de zahar
  • 1 virf de sare
  • aroma (eu am pus rom)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

In apa calduta se adauga zaharul si virful de sare. Se amesteca pina ce zaharul este topit. Eu il topesc la flacara aragazului.

Apoi cind zaharul e topit, se adauga uleiul, drojdia si 2-3 linguri faina.

Se amesteca totul bine si se adauga faina. Se framinta aluatul bine. Se acopera si se lasa la dospit cel putin 45 de minute,dar si mai bun e daca e lasat la dospit de pe o zi pe alta....

Se intinde aluatul si se fac gogosi in formele dorite. Eu le-am facut cu ajutorul unui pahar.

Se mai lasa la dospit pe masa inca 15 minute si apoi se prajesc in ulei incins.

Se presara dupa preferinta cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

- Andreea - 1

28.12.2011, 20:51

Mihaela11_io Sarbatori Fericite si tie...
draga Cris te astept cu drag...

RuxyRux 1

28.12.2011, 22:55

Chiar pufosele bravo!

Lau 1

06.01.2012, 15:52

delicioase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi de post