Gogosi pufoase

de - Andreea - in Dulciuri, 28 Dec 2011 | 5792 vizualizari

 

acesta reteta am luat-o si am probat-o de la alt bucataras.am fost foarte surprinsa sa vad cit de pufoase sunt.....de aceea le-am si numit asa....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 ml apa calduta
  • 5 linguri ulei
  • 2 cuburi drojdie sau necesarul pentru 1 kg faina(eu am folosit 2 plicuri drojdie uscata)
  • 1 cana de zahar
  • 1 virf de sare
  • aroma (eu am pus rom)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

In apa calduta se adauga zaharul si virful de sare. Se amesteca pina ce zaharul este topit. Eu il topesc la flacara aragazului.

Apoi cind zaharul e topit, se adauga uleiul, drojdia si 2-3 linguri faina.

Se amesteca totul bine si se adauga faina. Se framinta aluatul bine. Se acopera si se lasa la dospit cel putin 45 de minute,dar si mai bun e daca e lasat la dospit de pe o zi pe alta....

Se intinde aluatul si se fac gogosi in formele dorite. Eu le-am facut cu ajutorul unui pahar.

Se mai lasa la dospit pe masa inca 15 minute si apoi se prajesc in ulei incins.

Se presara dupa preferinta cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

- Andreea - 1

28.12.2011, 20:51

Mihaela11_io Sarbatori Fericite si tie...
draga Cris te astept cu drag...

RuxyRux 1

28.12.2011, 22:55

Chiar pufosele bravo!

Lau 1

06.01.2012, 15:52

delicioase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]