Gogoşi pufoase

de madi_marin in Dulciuri, 1 Iul 2012 | 8244 vizualizari

 

Reteta e de gogosi berlineze care ii apartine lui miha. Am mai modificat pe ici pe colo, dar rezultatul a fost absolut delicios!

 

INGREDIENTE

  • 270 ml lapte
  • 50 g zahăr
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 cubuleţ mic de drojdie
  • 50 g unt
  • un praf de sare
  • 500 g făină
  • coaja rasă de la o lămâie
  • ulei pentru prăjit
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoşi pufoase:

Într-un castron se amestecă drojdia cu zahărul şi se toarnă laptele călduţ. Se adaugă apoi gălbenuşurile, untul topit şi răcit, coaja rasă de lămâie , praful de sare şi făina cernută. Se frământa un aluat elastic şi nelipicios care se lasă să crească cam o oră. Apoi se întinde în foaie mai groasă pe masa tapetată cu făină. Se decupează cercuri cu un pahar sau o cană de mărime potrivită şi se mai lasă să crească 15 minute, după care se pun la prăjit în mai mult ulei încins. Se rumenesc frumos pe ambele părţi. Se scot pe şerveţele de bucătărie. La servire se pudrează cu zahăr vanilat.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşi pufoase" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

love_cherry 1

02.07.2012, 11:36

susu 1

03.07.2012, 20:29

ah manca-le-as eu pe ele de rumene n-am facut niciodata gogoooooosi, o singura data cand eram copil si a fost un esec

anomisana 1

11.08.2012, 23:16

Madi, stiu ca este tarziu si evident ca nu mai sunt, dar macar este bine ca am gasit reteta. Azi ma intreba sotul meu cand ii fac niste gogosi, si eu chiar nu stiu sa fac, dar invat de la tine.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogoşi umplute, de post