Gogosi pufoase si aromate

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 7 Feb 2010 | 17757 vizualizari

 

reteta este preluata din revista click "pofta buna"

 

INGREDIENTE

  • -500 g faina
  • -25 g drojdie proaspata
  • -150-170 ml lapte cald
  • -3 linguri zahar
  • -2 oua
  • -3 linguri ulei
  • -esente
  • -un praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase si aromate:

Cateva linguri de lapte se amesteca cu drojdia si se toarna in mijlocul fainii,se acopera cu faina,in ploaie si se lasa la dospit,pana crapa deasupra.
Restul de lapte impreuna cu zaharul, ouale, esenta, sarea,se pun la incalzit,intr-o craticioara pe foc.
Se amesteca cu maiaua si faina,framantandu-se pana se incorporeaza toata faina.
Apoi se framanta cu uleiul caldut,ca la cozonac.
Se lasa la dospit,dupa care se intinde foaie si se taie dupa preferinta.

Gogosile se mai lasa putin la crescut dupa care se prajesc in baie de ulei.Se scot pe servet de hartie,sa se absoarba uleiul si se dau prin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase si aromate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

liana_geicu 1

08.02.2010, 22:30

Si eu am mancat in seara asta, vreo 6 gogosi cu o poftaaaa, sunt asa de bune! ..cred ca o sa mai iau una

elena1988 1

08.03.2011, 11:12

adry88 1

07.07.2011, 11:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine, ciocolata alba si crema mascarpone