Gogosi umplute cu dulceata

de Bya Ralu in Dulciuri, 17 Mar 2016 | 4378 vizualizari

 

Reteta este luata de la Rocsi, am avut putin de tras cu ele, dar m-am consultat cu ea si pana la urma au iesit super, foarte pufoase.
Gogosiile imi amintesc de copilarie, de mama, de casa.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 450 g faina
  • 180 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 1 plic de drojdie
  • 80 g zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • dulceata
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi umplute cu dulceata:

Untul se topeste intr-un bol pe baie de aburi,iar laptele se pune la incalzit putin.

Faina se amesteca cu zaharul si drojdia si se amesteca.

Se incorporeaza oul si laptele treptat,coaja de lamaie iar la final untul topit si incepem sa framantam bine.

Obtinem un aluat nelipicios, elastic, se acopera cu un prosop si se lasa la loc cald sa creasca, pentru 1 ora-1 ora 30 minute.

Pe masa de lucru se presara faina,se rupe jumatate din aluat, se intinde cu sucitorul, iar cu un pahar se decupeaza gogosile, care se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presarata cu faina,se lasa 30 minute.

Intr-un ceaun punem ulei la incins, punem pe rand gogosiile la prajit si le scoatem pe un servet de hartie.

Dupa ce le terminam pe toate, luam o siringa si incepem sa umplem gogosile.

Se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi umplute cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

RuxyRux 1

19.03.2016, 20:20

Vaaaai ce mult imi plac!

Bya Ralu 1

19.03.2016, 21:17

nu ina )

Bya Ralu 1

19.03.2016, 21:17

ruxy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trandafiri din foietaj si mere