Gogosi umplute cu gem

de katty in Dulciuri, 31 Ian 2017 | 3642 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 1 ou
  • 150 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 1 lingura rom
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • ulei ptr prajit
  • zahar pudra ptr ornat
  • gem ptr umplut dupa preferinta(eu am folosit dulceata de zmeura si revent)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi umplute cu gem:

Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu  drojdia uscata.

Intr-un ibric, punem laptele, zaharul si untul si amestecam pe foc  pana zaharul se topeste si laptele este caldut. Facem o adancitura in faina in care punem oul, romul, vanilia si turnam laptele cate putin, amestecand pana obtinem un aluat nelipicios, pe care il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul pe un blat de lemn intr-un strat de 1 cm si, cu ajutorul unui pahar, il taiem in forme rotunde pe care le mai lasam 10 min la crescut, apoi le prajim in ulei incins. Scoatem gogosile pe hartie absorbanta. Incalzim usor gemul si, cu ajutorul unei seringi de ornat, intepam  gogoasa intr-o parte laterala si o umplem cu gem.

Cernem deasupra gogosilor, zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi umplute cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete de post cu rahat sau gem de mere