Gomboti cu prune

de Sylvia in Prajituri, 13 Aug 2010 | 13695 vizualizari

 

Pentru ca tot e sezonul prunelor am facut si eu gomboti cu prune , e un desert super lejer si gustos si de ce nu foarte simplu de facut. Eu ma facut o reteta data de Nadina pe www.bucataras.ro reteta ei o puteti vedea aici : http://www.bucataras.ro/retete/9785/gomboti-cu-prune.html

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de cartofi, 
  • 125 g faina alba, 
  • 1 ou, 
  • 1 lingura unt,
  • 3 linguri de zahar, 
  • 200 g prune taiete in 4 si pudrate cu zahar
  • 100 g pesmet,
  • 3 linguri zahar.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu prune:

  Nu am schimbat mare lucru la reteta doar ca am injumatatit cantitatile  si am schimbat uleiul cu unt topit in compozitie.

  Preparare: facem un aluat  din cartofii fierti si zdrobiti ca si pentru piure adaugant untul topit, zaharul si faina.

  Prunele le spalam si le stergem si le taiem in sferturi pe care le pudram cu zahar .

  Aplatizam in palma o bila de aluat si punem in centru ei un sfert de pruna . Formam o biluta in jurul bucatii de pruna si o fierbem cateva minute in apa care clocoteste. Cand se ridica la suprafata o mai lasam 2-3 minute si este gata .

 Scoatem gombotii din apa cu o paleta, ii lasam cateva secunde pe un servet absorbant de hartie si apoi ii trecem printr-o compozitie facuta din pesmet si zahar . Se servesc calzi, cu un supliment de zahar sau de smantana dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu cremă mascarpone și fructe - Ușor, rapid și delicios

ieri la 07:06

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

pe 05.05 la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

pe 05.05 la 08:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura diplomat (3 ani de bucataras)