Este un produs usor si suculent.
1.Se curata cartofii , se taie bucati si se fierb in apa sarata.Cand sunt fierti, se scurg de apa si se prepara un piure .
2. Se amesteca sunca cu ciupercile si ceapa cu un robot de bucatarie, dar compozitia sa nu fie prea fina.Intr-o tigaie , se pune o bucatica de unt ,se adauga compozitia mixata si se calesc ingredientele pana se patrund.Se presara cu boia de ardei si 2 linguri sos de soia., piper si sare, numai daca este nevoie.
3.Se taie prazul in rotocoale si se caleste in unt pana cand devine transparent.
4.Se preincalzeste cuptorul la 210*C.
5.Se unge o tava cu unt si se aseaza in ordine :compozitia mixata (sunca, ciuperci, ceapa),praz, piure de cartofi.Cu furculita se traseaza modele peste piureul de cartofi ,se presara bucati de unt si se coace la cuptor 30 de minute.Se serveste cu salata verde si un vin alb sec.(6 portii/60’)