Gratin de vinete provensal

de Catalina L in Mancaruri de legume, 29 Sep 2021 | 4431 vizualizari

 

Este o reteta veche de pe timpul caravanelor (se numeste Bohémienne) .
Este foarte populara in regiunea franceza Provence ca si faimoasa tocana 'ratatouille'. 
https://www.blogulluicatalina.com/2021/09/gratin-de-vinete-provensal-bohemienne.html

 

INGREDIENTE

  • 1 vanătă -250 gr
  • 3 roșii -250 gr
  • 1 lingură pastă de hamsii (anchoïade)
  • 1 cățel de usturoi
  • 3 linguri bune de cascaval ras
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • ierburi de Provence
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de vinete provensal:

Spălați legumele. Curățați și tocați usturoiul 

Tăiați vanata cubulețe sau in jumătăți de felii.

Sarati-le si rumeniti-le cu usturoiul in uleiul de masline incins.

Curățați de piele (sau nu) roșiile și tăiați-le bucăți.

Adăugați roșiile peste vinete, amestecați si puneti ierburi de Provence. 

Acoperiți și gătiți la foc mic timp de aproximativ 30 de minute. Se amestecă in mod regulat.

  După acest timp adăugați pasta de hamsii, piperul și amestecați. 

Puneți într-in vas de gratin (am făcut portii individuale) și acoperiți cu brânză rasă. 

Se rumeneste la cuptorul preincalzit la 210 ° C timp de 15 minute.

Serviti ! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de vinete provensal" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete aperitiv