Guguluf a`la Cleme

de Constelatialeu in Prajituri, 13 Mar 2013 | 5660 vizualizari

 

Guguluf in stanga,guguluf in dreapta,ametisem.Asa ca mi-am propus sa gugulufez si eu.M-am documentat cam cum sta treaba cu guguluful asta si am facut cum m-a taiat capul...

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 g margarina rama
  • 40 g nuca taiata mai mare
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 lingura cacao
  • visine cca 32 buc
  • glazura lichior de oua de la Dr.Oetker
  • o forma de silicon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf a`la Cleme:

Margarina se mixeaza bine cu zaharul pana devine o spuma. Se adauga galbenusurile, unul cate unul si se omogenizeaza bine, apoi nuca si faina. Albusurile se bat bine cu un praf de sare si se adauga peste compozitia de mai sus, amestecand cu miscari incete pana incorporam tot albusul. Pe fundul formei punem visinele apoi compozitia, pastram 2-3 linguri din ea si le amestecam cu o lingura de cacao si formam un fel de inel cu partea de cacao peste compozitia deja turnata in forma. Bagam forma la cuptorul preancalzit cca 35-40 minute, la foc domol.

Cand a trecut testul scobitorii este gata. Cand este gata o scoatem din forma si o glazuram.

TIPS-URI

1

visinele le-am trecut printr-un amestec de faina si zahar

2

se taie rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf a`la Cleme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

ieri la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu nuca si glazura de ciocolata