Guguluf cu fructe si nuci (de post)

de Valclaudia in Prajituri, 7 Dec 2013 | 4732 vizualizari

 

reteta preluata de la Lavinia! , pe care eu personal o consider cofetareasa sefa...aici,pe bucataras!

 

INGREDIENTE

  • 2 banane mari, coapte
  • 200 gr zahar pudra
  • 150 ml ulei
  • 5 clementine
  • 250 gr faina proaspat cernuta
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 120 gr nuca taiata
  • 1 esenta de lamaie
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • 150 gr. zahar
  • 60 ml apa
  •  2linguri de cacao
  • bombonele colorate pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu fructe si nuci (de post):

Zdrobim bananele si clementinele la robot.

Adaugam zaharul pudra, praful de sare uleiul in fir subtire si mixam.

Adaugam faina amestecata cu bicarbonatul, esenta de lamaie, nuca taiata bucati.

Turnam amestecul in forma unsa (cu ulei) de guguluf, dam la copt pentru 40 min la temperatura moderata.

Facem testul cu scobitoarea si daca mai este nevoie, mai lasam putin la copt.

Dupa ce scoatem guguluful din cuptor, pana se mai racoreste putin,preparam glazura.

Punem intr-un ibric apa la foc, adaugam zaharul amestecat cu praful de cacao.

Lasam sa fiarba la foc mic pana obtinem consistenta dorita pentru glazura.

Decoram guguluful cu glazura, presaram bombonele colorate si lasam la racit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu fructe si nuci (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mirela0911 1

08.12.2013, 12:04

Pffff da' bine mai arata!

Raluca57 1

04.07.2015, 08:23

Ce tentație!!! Oare merge cu piersici în loic de clementine? Multumesc

Valclaudia 1

04.07.2015, 19:38

Cred ca ar merge si cu piersici, n-am incercat dar cred ca sunt ok cele mai coapte, sa fie zemoase.....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale