Guguluf cu prune

de Maria68 in Dulciuri, 4 Noi 2012 | 3494 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru umplutura:

  • 100 g prune din compot
  • 1 praf de cuisoare
  • esenta de rom
  • 30 g unt

Aluat & decor:

  • 200 g unt moale
  • 150 g zahar
  • 5 oua
  • 250 g faina
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 1 praf sare
  • 1 lingurita zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu prune:

Se unge o forma de guguluf si se da la frigider. Taiem prunele bucati si le amestecam intr-un castron cu esenta de rom, cuisoare, untul topit; se acopera si se lasa sa se marineze. Se incinge cuptorul la 180 grade.
Intr-un castron se bate untul cu zahar si praful de sare. Se inglobeaza pe rand ouale, amestecand energic dupa fiecare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si sucul de lamaie.

1/2 din aluat se aseaza in forma si se acopera cu umplutura de prune, urmata de restul de aluat. Se trece cu furculita printre straturi, amestecand marmorat.
Se coace in partea de jos a cuptorului 50-60 de minute. Introducem o scobitoare: daca iese curata, guguluful este gata, daca nu il mai lasam un pic.
Se scoate apoi, se aseaza pe un gratar, se lasa sa se racoreasca putin in forma, apoi se rastoarna pe gratar; cand se raceste se transfera pe un platou si se pudreaza cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu prune