Guguluf de criza a la...Pusikmea

de Sidy in Prajituri, 6 Mar 2011 | 3598 vizualizari

 

De cand am citit reteta Danei m-am tot gandit cam ce aluat ar putea iesi doar din doua oua....
Criza, criza dar nici chiar asa....cu putine modificari.
Si a iesit ceva nesperat de bun. Au venit si copiii la masa ,cu o inghetata de vanilie dupa ei, asa ca am pus si cate un glob de inghetata si niste frisca si apoi....ma tot intrebam unde e criza !:))
Multumesc de reteta draga mea !

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana lapte
  • 125 g margarina
  • 1 praf copt
  • esenta lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 g ciocolata lapte menaj

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf de criza a la...Pusikmea:

Separam albusurile de galbenusuri.

Margarina o topim pe foc mic.

Albusurile le batem spuma cu un prag de sare.

Galbenusurile le mixam cu zaharul si cu margarina ( 100 g) adaugata cate putin.

Adaugam apoi laptele si mixam in continuare.

Praful de copt il amestecam bine faina, apoi le adaugam la compozitia cu galbenusurile.

Adaugam coaja de lamaie si esenta apoi incorporam cu miscari line albusurile.

Va iesi un aluat putin mai vartos pe care il punem intr-o forma de guguluf unsa cu ulei si presarata cu faina.

Dam guguluful la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C si il lasam 30-40 minute pina se coace. Facem testul cu scobitoarea , apoi il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma pana preparam glazura.

Ciocolata o taiem cubulete mici si impreuna cu margarina ramasa o punem la topit pe foc mic. Cand e gata topita, o rasturnam cu grija peste guguluf ca sa o absoarba bine.

Dupa ce s-a racit se poate felia.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Am presarat deasupra putina nuca de cocos verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf de criza a la...Pusikmea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert crema de zahar ars