GUGULUF DIN ALBUȘURI, CU CACAO, STAFIDE ȘI LĂMÂIE CONFIATĂ

de Panacris in Dulciuri, 26 Dec 2015 | 4781 vizualizari

 

Tare bine m-am împrietenit cu acest fel de preparat, care nu a dat greș niciodată, de când l-am descoperit. Rapid, simplu și delicios. Totul e să aveți răbdare și să urmați pașii rețetei întocmai. Poftă bună și spor la treabă ;)

 

INGREDIENTE

  • albuș de ou 10 bucăți,
  • sare iodată 1 praf,
  • oțet 1 linguriță,
  • zahăr tos 10 linguri cu vârf,
  • făină albă de grâu 10 linguri cu vârf,
  • praf de copt cu șofran 1plic,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • stafide cca. 100 g,
  • lămâie confiată 50 g,
  • pudră de cacao 50 g
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA GUGULUF DIN ALBUȘURI, CU CACAO, STAFIDE ȘI LĂMÂIE CONFIATĂ:

Albușurile, la temperatura camerei, se bat energic în prima fază cu un praf de sare și 1 linguriță de oțet. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanlinat și se continuă baterea. Pentru această etapă l-am folosit pe Thor :D robotul semiprofesional;) alt ajutor de nădeje din bucătăria Zmeilor.

După ce s-a topit zahărul se adaugă praful de copt și făina cernută, apoi se amestecă ușor cu o paletă, ca să se încorporeze toată făina.  Pudra de cacao se presară peste aluatul obținut și se amestecă circular, foarte, foarte fin, ca să aibe aspectul. Se toarnă aluatul obținut într-o formă de guguluf, unsă cu puțină grăsime, apoi se preasară stafidele și lămâia confiată, apăsându-se ușor, cât să fie incorporate în compozițe. Gugulful se pune la copt în cuptorul preîncălzit, cca. 25 de minute la 180 grade. După ce se rumenește și trece testul scobitorii, chec-ul se scoate din formă și se lasă la răcit, pudrăndu-se din belșug cu zahăr pudră vanilinat. Spor și poftă bună

Daca ti-a placut reteta noastra "GUGULUF DIN ALBUȘURI, CU CACAO, STAFIDE ȘI LĂMÂIE CONFIATĂ" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (24)

Rocsi 1

27.12.2015, 13:01

Super!

mirela0911 1

27.12.2015, 19:27

Ce pufos a iesit!

Catalina L 1

28.12.2015, 11:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu branza