Guguluf si briose cu goji

de Valclaudia in Prajituri, 9 Iun 2014 | 2534 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 4 linguri apa minerala
  • 8 linguri zahar tos
  • 1/2 plic praf de copt
  • 9 linguri faina alba
  • 1 praf de sare
  • 1 varf de cutit turmeric
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 gr.fructe goji
  • 100 gr. ciocolata neagra
  • 100 gr. ciocolata alba
  • 10 linguri de lapte
  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf si briose cu goji:

Intai separam albusurile de galbenusuri.

Batem spuma albusurile cu 5 linguri de zahar si un praf de sare.

Separat mixam galbenusurile cu alte cinci linguri de zahar, zaharul vanilat, un varf de cutit turmeric, praful de copt, pana isi dubleaza volumul.

Adaugam rand pe rand cele 4 linguri de apa minerala, mixand in continuu.

Punem cate o lingura de albusuri batute si una de faina, amestecam cu o lingura de lemn. Dupa ce incorporam intreaga cantitate, impartim compozitia rezultata in 2 vase, o parte ramane galbena iar in cea de-a doua parte punem pudra de cacao.

Ungem forma de guguluf cu ulei, o umplem 3/4 combinand compozitiile dupa preferinta iar cu restul compozitiei umplem forme de briose in care in prealabil am asezat hartiute de copt.

Dam tava la cuptor (preincalzit) si lasam la copt la temperatura medie (170 grade) pana trece testul scobitorii.

Scoatem tava din cuptor, cat e inca fierbinte se scoate si guguluful din forma si se lasa la racorit.

Topim 100 gr. ciocolata alba + 100 gr. ciocolata neagra in 10 linguri de lapte si obtinem o glazura moale cu care vom imbraca gugulufulsi vom decora briosele.

Presaram bombonele colorate, lasam sa se intareasca glazura apoi portionam si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf si briose cu goji" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu goji ( Dukan)