Gulas

de La Ancuta in Mancaruri cu carne, 4 Noi 2010 | 8382 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vita
  • 4 cepe mari
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei rosu
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 6 cartofi
  • 1 ou
  • 1 lingurita apa
  • 1 lingurita ulei
  • faina
  • 2 linguri pasta de ardei
  • bulion sau pasta de rosii
  • 1 frunza de dafin
  • 1 lingurita chimen
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas:

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in putin ulei. Dupa ce s-a inmuiat ceapa se adauga boiaus de ardei si se amesteca putin. Se stinge cu apa (nu se lasa sa se arda boiaua)

Se adauga carnea taiata bucatele si legumele taiate marunt, sau date pe razatoare (dupa preferinte). Se pune frunza de dafin si chimenul si se lasa sa fiarba.

Cand carnea este aproape fiarta se adauga cartofii curatati si taiati cubulete.

Intre timp se fac galustele: Se bate oul cu sare si piper. Se adauga apa si uleiul si se amesteca. Se pune faina si se amesteca bine.

Se pun galustele in ciorba cu lingura ( se ia putin pe lingura, ca sa iasa galuste micute). Se adauga si pasta de ardei si bulionul si se lasa sa fiarba.

Cand galustele si cartofii au fiert se potriveste de sare si piper si se stinge focul.

In momentul servirii se mai poate adauga piper si ardei iute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Effiloché de vita cu brunoise de legume si écrasé de cartofi