Gulas

de alice_ciobanu in Porc, 25 Ian 2013 | 6466 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • una bucata de porc de 1 kg
  • 4 cepe mari tocate
  • 5-6 catei de usturoi
  • 100-150 ml ulei
  • 2 morcovi
  • 1-2 ardei
  • 4 rosii
  • 400 ml suc de rosii
  • sare si piper
  • 2 linguri boia de ardei dulce
  • 1 lingura paprika afumata
  • 1 lingura paprika ungureasca
  • 1 lingurita paprika iute
  • 3 frunze dafin
  • cateva seminte de chimen
  • 1 litru de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas:

Carnea de porc o taiem in bucati potrivite si o prajim pe toate partile in uleiul incins. O scoatem si o pastram la cald. In acelasi ulei punem cepele tocate si usturoiul zdrobit si lasam pana se caleste si devine moale si aurie. Adaugam morcovii rasi pe razatoarea mica, ardeii taiati marunt, rosiile tocate. Amestecam si lasam sa fiarba cateva minute. Adaugam bucatile de carne, sucul de rosii, apa, boiaua de ardei si cele trei feluri de paprika. Adaugam sare si piepr, astea le putem pune si spre sfarsit, dupa gustul fiecaruia. Acoperim ceaunelul cu un capac, dam focul spre minim si lasam la foc mocnit cam o ora, o ora si jumatate. Cand e aproape gata, cam cu vreo 25 minute inainte, puteti adauga cativa cartofi taiati bucati mari sau cateva zdrente facute din ou si faina. Eu am preferat sa il fac simplu, de data asta!

Serviti gulasul cald, fierbinte chiar! Incercati si nu veti regreta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas de porc cu galuste din cartofi