Gulas

de alice_ciobanu in Porc, 25 Ian 2013 | 6147 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • una bucata de porc de 1 kg
  • 4 cepe mari tocate
  • 5-6 catei de usturoi
  • 100-150 ml ulei
  • 2 morcovi
  • 1-2 ardei
  • 4 rosii
  • 400 ml suc de rosii
  • sare si piper
  • 2 linguri boia de ardei dulce
  • 1 lingura paprika afumata
  • 1 lingura paprika ungureasca
  • 1 lingurita paprika iute
  • 3 frunze dafin
  • cateva seminte de chimen
  • 1 litru de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas:

Carnea de porc o taiem in bucati potrivite si o prajim pe toate partile in uleiul incins. O scoatem si o pastram la cald. In acelasi ulei punem cepele tocate si usturoiul zdrobit si lasam pana se caleste si devine moale si aurie. Adaugam morcovii rasi pe razatoarea mica, ardeii taiati marunt, rosiile tocate. Amestecam si lasam sa fiarba cateva minute. Adaugam bucatile de carne, sucul de rosii, apa, boiaua de ardei si cele trei feluri de paprika. Adaugam sare si piepr, astea le putem pune si spre sfarsit, dupa gustul fiecaruia. Acoperim ceaunelul cu un capac, dam focul spre minim si lasam la foc mocnit cam o ora, o ora si jumatate. Cand e aproape gata, cam cu vreo 25 minute inainte, puteti adauga cativa cartofi taiati bucati mari sau cateva zdrente facute din ou si faina. Eu am preferat sa il fac simplu, de data asta!

Serviti gulasul cald, fierbinte chiar! Incercati si nu veti regreta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas ca la Timisoara