Gulas

de Leontina_Costel1970 in Pui, 7 Dec 2018 | 4100 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • 2 cepe potrivite ca marime
  • 2 ardei capia
  • 2 linguri boia de ardei dulce
  • 1 lingurita pasta de ardei iute
  • 50 g unt
  • sare dupa gust
  • cca 250-300 ml apa
  • Galuste
  • 3 oua medii
  • 50 g unt
  • 7 linguri faina ( + sau - )
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas:

Pulpele de pui le curatam de eventualele impuritati, le portionam si le spalam bine. Separat curatam ceapa si-o taiem marunt, ardeiul capia il taiem cubulete.

Intr-o cratita punem untul la topit, adaugam ceapa, ardeiul si le calim, adaugam boiaua dulce si pasta de ardei iute, adaugam si cca 100 ml apa, lasam 2-3 minute sa clocoteasca, apoi punem acest amestec in blender si mixam bine pana obtinem o pasta. Aceasta pasta obtinuta o punem  in cratita adaugam cca 150-200 ml apa si bucatile de pui si lasam sa fiarba la foc mic pana ce carnea este patrunsa. Daca mai este nevoie, mai adaugam apa si sare dupa gust. 

Galuste. Untul moale il amestecam cu ouale si faina pana obtinem un amestec mai moale, adaugam si un praf de sare. Punem pe foc o oala cu apa si sare si o lasam sa dea in clocot, apoi cu ajutorul unei lingurite formam galustele pe care le punem in apa clocotita. Cand se ridica la suprafata, sunt gata fierte. Se scot si se pun peste pulpele cu sos, le lasam cateva minute sa clocoteasca impreuna cu carnea de pui si sosul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de pui umpluta cu legume si carne tocata de porc