Gulas de porc cu ciuperci

de Rahela Velicu in Porc, 9 Dec 2017 | 10506 vizualizari

 

Am mancat cand am fost la Sighisoara un astfel de Gulas cu ciuperci care ne-a placut foarte mult, a fost musai sa fac si eu. 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc
  • 1 borcan mic de ciuperci/ 500 g ciuperci proaspete
  • 3-4 cepe
  • 3 graunti de usturoi
  • 3 linguri de pasta de tomate
  • 1 ligurita de ardei boia dulce
  • 50 ml ulei
  • sare
  • un praf de zahar
  • piper
  • 3-4 fire de patrujel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de porc cu ciuperci:

 Calim intr-o cratita ceapa si usturoiul tocate marunt impreuna cu ciupercile taiate in 2 sau 3 sa fie cat mai mari.

Carnea o calim separat.

Adaugam peste ceapa calita si pasta de tomate + 2 cani de apa. Adaugam si carnea, sare, piper, ardei boia si un praf de zahar. Acoperim cu un capac si lasam la fiert pentru aprox. 30-40 de min. Mai adaugam apa, daca mai este nevoie.

Cand este gata, adaugam patrunjelul tocat.

TIPS-URI

1

Carnea o lasam sa se caleasca, nu sa se prajeasca inainte sa o punem in mancare.

2

Cu o muratura alaturi, hmmm... ce bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de porc cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc in bacon cu sos de coniac