Gulas de post

de Doinavar in Mancaruri de post, 22 Mar 2013 | 20083 vizualizari

 

De ce n-am manca un gulas minunat si in post, inlocuind carnea cu cuburi de soia?

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet 100 g cuburi soia (inedit)
  • 3-4 cepe (una rosie)
  • 1 morcov
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 ardei gras rosu (congelat)
  • 400 ml bulion (sau rosii in bulion)
  • 7-8 cartofi
  • 100 g margarina pentru gatit (ulei)
  • 1 plic condimente “Gulas unguresc” (dafin, chili, chimen, usturoi granulat, boia iute, ceapa, etc.)
  • 2 lingurite boia dulce
  • cateva fire marar/patrunjel (sau uscat)
  • 1-2 foi de dafin
  • 2 lingurite baza pentru mancaruri de legume/ciuperci
  • sare, piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de post:

Pentru inceput puneti cuburile de soia intr-un bol si turnati peste ele 750 ml apa clocotita, cu o lingurita de baza pentru mancaruri, ca sa stea la inmuiat si sa se umfle, cam 15 minute.

Intre timp curatati cepele, usturoiul, morcovul si cartofii. Intr-o craticioara puneti la calit in margarina (ulei) cepele tocate si felii de morcovi, iar peste 5 minute adaugati ardeiul gras tocat si usturoiul feliat. Lasati-le la calit, la foc mic, amestecand ca sa nu se prinda, adaugati si 100 ml apa.

Puneti in gulas cuburile de soia, cartofii taiati bucati mari, toate condimentele, bulionul si lasati sa fiarba la foc mic inca 20-25 minute pana fierb cartofii. La urma adaugati verdeata tocata. Dregeti gustul de sare si piper, daca mai este nevoie.

Decorati cu verdeata, ceapa rosie, ardei iute, felii de castravete, etc. Pofta buna.

TIPS-URI

1

Cine doreste poate sa ingroase sosul cu o lingurita-doua de faina. Eu nu am folosit faina, pentru ca am zdrobit cartofii in sos la masa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

22.03.2013, 22:55

Arata atat de bine ca iti vine sa mananci din poza

Mihaela11_jo 1

23.03.2013, 14:34

O reteta apetisanta si deosebit de aromata ca tot ce postezi tu

Krystyan Trendy 1

31.10.2013, 15:40

foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu praz si masline