Gulas unguresc

de CameliaR in Vita, 23 Apr 2017 | 16670 vizualizari

 

Gulasul unguresc este un preparat atat de bun, incat nu are cum sa nu iti placa. 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vita
  • 4 cepe rosii
  • 4 cartofi mari
  • 1 ardei verde
  • 2 ardei capia
  • 2 morcovi
  • 400 g rosii decojite
  • 3 catei de usturoi
  • foi de dafin
  • piper/sare
  • boia dulce
  • chimen
  • 400 ml suc de rosii
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas unguresc:

Umplem o oala cu apa si o punem la fiert impreuna cu 2 foi de dafin.

Intre timp, spalam carnea de vita si apoi o taiem in cubulete potrivite. Adaugam carnea, cand apa clocoteste si o lasam aproximativ 40 de minute. Curatam si spalam legumele. Ceapa si usturoiul se toaca cat mai marunt, ardeiul galben si ardeii capia trebuie taiati in cubulete, iar morcovii in rondele. Dupa ce carnea s-a fiert, o scoatem pe servetele absorbante. Intr-o oala, punem ulei si apoi adaugam cubuletele de carne. Le lasam aproximativ 3 minute, iar apoi adaugam toate legumele. Amestecam bine. Le lasam sa se caleasca aproximativ 5-6 minute. Adaugam 1 lingura de boia dulce, sare, piper ,chimen si 2 foi de dafin.  Adaugam cei 400 ml suc de rosii impreuna cu o cana sau doua de apa si rosiile decojite. Le lasam la foc potrivit ,pana gulasul scade (aproximativ 50 de minute). Verificam pe parcurs sa vedem, daca s-au fiert legumele.

 Intre timp, spalam cartofii si ii punem cu tot cu coaja, la fiert, in apa ramasa de la carne. Daca nu avem suficienta apa, atunci completam pana ajungem la nivelul dorit. Verificam cartofii cu furculita. Cand sunt gata, ii luam de pe foc. Ii lasam sa se raceasca, iar cu 5 minute inainte sa luam mancarea de pe foc, ii curatam de coaja. La final, adaugam patrunjelul si cartofii taiati cubulete potrivite si amestecam usor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas unguresc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
CARNE ASADA