Gulasul este un preparat traditional unguresc care are la baza carnea de vita, preparata cu multe legume si sa aibe multa zeama. La noi in Moldova (Iasi) se mai prepara cu carne de porc si o numim tocanica, sau cel putin asa ii zicem noi.
Acum am pregatit o reteta tragitionala ungureasca si va pot zice ca s-a terminat imediat, a iesit o carne foarte frageda, aromata si super gustoasa! ;)
" Retete de suflet"
Carnea de vita o taiem cubulete, iar ceapa o taiem marunt.
Intr-o oala mai mare punem uleiul, iar cand s-a incins, calim ceapa usor, fara sa se arda. Adaugam carnea si o prajim cateva minute, adaugam condimentele, sarea, dafinul si boiaua, putina apa si acoperim cu capac si lasam sa fiarba circa 2 ore, adaugand apa din cand in cand.
In acest timp pregatim legumele: Morcovii ii taiem rondele sau daca doriti mai marunt, cartofii cubulete, ardeiul bucatele potivite, usturoiul pisat, pasta de rosii si le adaugam pe toate dupa cele 2 ore, acoprim totul cu apa si mai lasam sa fiarba la foc mic circa 40 minute, amestecand din cand in cand.
Cand este gata presaram patrunjel verde.
Pofta buna!