Spălaţi şi curăţaţi guliile, apoi le puneţi în apă cu sare la fiert pentru 15 minute. Le scoateţi de la fiert şi le scobiţi interiorul cu o lingură. Jumătate din ceea ce aţi scobit din gulii tocaţi. Fierbeţi quinoa in apa cu un praf de sare pentru 10 minute. Curăţaţi şi tocaţi ceapa şi usturoiul. Pentru umplutură, puneţi untul sau uleiul in cratiţă să se incingă, adaugaţi ceapa şi usturoiul tocat şi le lăsaţi timp de un minut, adăugaţi gulia tocată şi quinoa, apoi roşiile decojite şi mărunţite in cubuleţe.
Tineţi compoziţia la foc 10 minute, timp în care amestecaţi in ea, la foc mediu după ce aţi adăugat puţină sare. Spălaţi şi tocaţi ţelina, cimbrul, rozmarinul şi le adăugaţi in cratiţă peste umplutură. Amestecaţi toată compoziţia cu un praf de piper . Aşezaţi guliile într-o tavă, le umpleţi cu amestecul preparat şi le daţi la cuptor pentru 40 de minute la foc mediu.
Pentru a nu risipi ingredientele rămase, puteţi adăuga in tavă compoziţia care excede guliilor, impreună cu un pahar de bulion sau o roşie şi cealaltă jumătate din ce aţi scobit din gulii. Se servesc calde. Poftă bună!