Guvizi cu sos picant

de vero_closca in Peste, 18 Mai 2010 | 11391 vizualizari

 

ne place mult pescuitul! si ,in zona noastra cel mai usor se prind guvizii. desi sunt mici, au o carne tare dulce si gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 12 guvizi mari
  • o ceapa
  • 1 kg rosii bine coapte
  • 1 catel mare de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 2 linguri ulei+ ulei pt prajit
  • putina faina
  • sare
  • piper
  • cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guvizi cu sos picant:

Guvizii se curata,se spala,se usuca apoi se presara cu sare,piper si cimbru,se trec prin faina si se prajesc pe ambele parti.

Separat,se toaca ceapa si se pune la calit in cele 2 linguri se ulei. Cand devine sticloasa se adauga rosiile date pe razatoarea mare. Se lasa sa dea 2-3 clocote, apoi se pun si guvizii prajiti,usturoiul si ardeiul iute tocate fin,sare si piper supa gust. Se lasa sa scada putin apoi se serveste cu verdeata presarata deasupra si mamaliguta!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guvizi cu sos picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Bunica 1

19.05.2010, 22:09

Veraaaaaaa ! Vreau si eu guvizi ! Tot ce este peste este pe sufletul meu, reteta este super !

Bunica 1

19.05.2010, 22:12

M-am mai uitat inca o data de unde esti. Asa da . Iti convine sa faci guvizi !Una ,doua iti bagi mana in balta

vero_closca 1

20.05.2010, 08:57

bunicuta, te astept cu drag la o portie de guvizi! daca vrei...si la o portie de pescuit guvizi! se prind foarte repede si foarte usor!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dorada in acqua pazza - reteta nr. 1100