Guvizi prajiti, cu mujdei de usturoi verde

de Ina in Peste, 18 Mai 2012 | 16413 vizualizari

 

Saptamana trecuta mi-a adus Mutulica doua siruri de guvizi proaspeti, pe care i-am preparat simplu : tavaliti prin malai, prajiti si serviti cu mujdei si mamaliguta.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg. guvizi
  • 200 g malai
  • 50 g faina
  • sare
  • condiment pentru peste
  • ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guvizi prajiti, cu mujdei de usturoi verde:

Guvidul se curata de mate, i se scot branhiile, apoi se spala bine in apa rece, indepartand restul de impuritati.

Intr-un vas incapator amestecam malaiul cu faina si condiment pentru peste ( daca nu avem, este suficient un praf de sare ). 

Presaram peste pestele curatat un strat fin de sare, apoi tavalim fiecare guvid in amestecul de malai si faina. 

Incingem bine uleiul in tava si prajim guvidul pe ambele parti, dupa care-l scoatem pe un prosop de hartie pentru indepartarea excesului de grasime.

Servim cu mujdei de usturoi verde si mamaliguta calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guvizi prajiti, cu mujdei de usturoi verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste alb si creveti cu sos soia