Hamburger din carne de strut

de oanapl in Sandvisuri, 11 Feb 2017 | 3608 vizualizari

 

Cu ceva timp in urma, mi s-a oferit sansa de a testa carnea de strut. Carnea de strut este carne rosie si se apropie foarte mult ca textura si gust de cea de vitel sau vita, in functie de varsta de sacrificare. Este bogata in proteine, dar saraca in grasimi. Un studiu recent al USDA a comparat valorile nutritive ale carnii de pui, vita si strut. Studiul indica foarte clar ca, pe langa celelalte tipuri de carne, carnea de strut este net superioara din punctul de vedere al beneficiilor pentru sanatate, deoarece contine mai putine grasimi si, in mod special, este mai saraca in colesterol. Noua ne-a placut foarte mult acest gulas. Daca aveti ocazia sa o achizionati, v-o recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • 6 burgeri
  • 6 chifle de paine
  • 1 rosie
  • 6 felii de branza topita Cheddar / cascaval
  • 6 frunze de salata
  • Maioneza / ketchup / sos de rosii / mustar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hamburger din carne de strut:

Pui chiftelele pe grillul bine incins, cat inca acestea sunt congelate. Dupa ce s-au facut bine, le asezi intre celelalte ingrediente alese pentru hamburger.

Tai chiflele (eu am folosit 3 chifle din faina alba si 3 din faina integrala) in doua, pe orizontala. Tai rosia felii. Speli frunzele de salata si le usuci cu servetele de hartie.

 

Asezi ingredientele in interiorul chiflelor si poti adauga ketchup / maioneza / mustar /sos de rosii, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hamburger din carne de strut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rahela Velicu 1

13.02.2017, 19:39

Minunati!

oanapl 1

13.02.2017, 22:57

mihaelar63 1

14.02.2017, 07:52

Fiind o carne rosie este potrivita pentru burgeri!!!
La ce te referi cand ai spus : Noua ne-a placut foarte mult acest gulas. ?

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Hamburger