Hamburgeri "home-made"

de Dulceatadetrandafiri in Vita, 27 Mar 2011 | 10963 vizualizari

 

Sa tot fie - si nu exagerez - vreo 4 ani de cand n-am mai mancat intr-un McDonald's. E drept ca uneori, trecand pe langa vreunul, mirosul te imbie dar e suficient sa vezi documentarul lui Morgan Spurlock, Super size me ca sa te gandesti de mai multe ori inainte de a le trece pragul. Imi amintesc cand au aparut lanturile astea de fast-food, ce la moda era sa iesi la Mc, la PizzaHut, sa iti iei de la McDrive, iar mai nou, isteria pe care n-o pot intelege, numita Fornetti. Astazi te sfatuiesc sa inlocuiesti hamburgerii cumparati cu unii facuti in casa. Cred ca iti vei simti sanatatea mai in siguranta :).

 

INGREDIENTE

Ingrediente compozitie:

  • 400 gr carne de vita tocata
  • 100 gr ceapa
  • 2 oua
  • putin ulei
  • patrunjel
  • sare, piper, boia dulce

Hamburgeri:

  • 4 chifle
  • 2 rosii feliate
  • 4 felii de salata
  • optional ketchup, cascaval ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hamburgeri "home-made":

Ceapa o tai marunt si o calesti in putin ulei. Separat amesteci carnea tocata cu ouale, cu patrunjelul tocat si cu ceapa calita. Condimentezi dupa gust si formezi chiftelele pe care apoi le pui pe gratarul incins pentru aprox. 10 min. Le poti lasa mai mult sau mai putin in functie de cat de "in sange" le doresti.

Tai chiflele pe jumate si alcatuiesti fiecare hamburger cu ingredientele de mai sus. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Hamburgeri "home-made"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne de vita in sos de bere bruna