O reteta atat de simpla, de rapida, dar este clar pentru iubitorii de peste. Eu care nu iubesc pestele si nu il consum, am cam strambat din nas cand i-am pregatit si toata ziua a trebuit sa aeresesc bucataria si sa aprind betisoare parfumate, dar am fost multumita ca am facut pofta sotului.
Intai de toate, se curata hamsiile, o metoda migaloasa tare, nu ma feresc sa ascund asta.
Se rupe capul si se trag si matele din interior odata cu capul. La unii pestisori, nu au iesit matele si i-am sectionat usor pe mijloc ca sa ii pot curata bine.
Ii spalam cu apa rece, apoi ii punem intr-o sita la scurs. Ii presaram cu sare, ii acoperim si ii dam 20 de minute la frigider.
Pe o farfurie, amestecam malai cu putina faina alba. Tavalim pestisorii prin acest amestec.
Intr-o tigaie, incingem ceva mai mult ulei. Punem hamsiile la prajit, rand pe rand, le rumenim pe ambele parti la foc potrivit.
Le scoatem pe un platou pe care punem niste servetele de bucatarie pentru a mai absorbi din ulei.
Se servesc calde bineinteles cu mamaliguta, mujdei si un pahar de bere rece sau vin rece.
Sa aveti pofta!