Hrisca in lapte

de Mama_Lizica in Prajituri, 19 Feb 2010 | 29241 vizualizari

 

Se crede deseori ca hrisca e din familia cerealelor, de fapt sunt niste seminte care, desi seamana ca aspect cu graul, e bogata in fier, zinc, seleniu, proteine, antioxidanti, calciu si nu contine gluten, precum graul.

 

INGREDIENTE

  • 100 g hrisca
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura miere
  • 1/2 fiola esenta vanilie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hrisca in lapte:

Speli hrisca in 2-3 ape reci si o lasi la inmuiat de seara in 200 ml apa. A doua zi, iei bobitele care s-au ridicat la suprafata si le arunci, apoi arunci apa si mai clatesti o data. Pui la fiert in lapte cu mierea si esenta si lasi pana da laptele primul clocot. Acoperi si lasi sa se umfle.

TIPS-URI

1

Hrisca se poate folosi fiarta in apa cu sare ca garnitura (de tipul orezului) la mancaruri cu carne si, in special, cu sos, sau la salate mai consistente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hrisca in lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (5)

silvi0ara 1

20.02.2010, 10:03

Interesant.Nu am mancat niciodata.

Teo 1

20.02.2010, 19:32

Mama Lizica ,face bun ce face!bravo!

Ina 1

21.03.2012, 09:26

Am o punguta de hrisca si chiar nu stiam ce sa fac cu ea
Acum stiu Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

ULTIMELE COMENTARII

bojo

I'm from Canberra, and a colleague recently told me about <a href="https://galacticwins-online.com">Galactic Wins</a>. I decided to try blackjack and was pleasantly surprised by how realistic the game was. The interface is easy to understand, the online atmosphere is exciting, and the limits allow you to choose a comfortable option. I especially liked that you can play at home and still feel the thrill of a real casino. Now it's my favorite online entertainment for the evenings.

Cozonac cu nuca si cacao

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Portocale umplute