Hummus bi tahini

de Ade200 in Mancaruri de post, 9 Ian 2013 | 12706 vizualizari

 

De mult vreau să încerc reţeta asta cu năut şi iată rezultatul!

 

INGREDIENTE

  • 250 g de năut înmuiat în apă rece din seara precedentă
  • 1/4 cană de Tahini (seminţe de sesam măcinate)
  • 2 căţei de usturoi
  • ¼ cană de suc de lămâie proaspăt
  • 1-2 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • boia iute
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hummus bi tahini:

Scurge năutul, acoperă-l cu apă rece  şi fierbe-l.

Când e fiert, scurge apa, dar păstreaz-o pentru a mai subţia pasta obţinută. 

Pune năutul, tahini, sucul de lămâie şi usturoiul zdrobit  în robot.  Adaugă puţină apă de la fiert şi mixează bine.

Păstrează câteva boabe întregi pentru ornat.

Asezonează cu sare şi piper, mai adaugă apă dacă e prea gros.

Pentru a servi, fă o adâncitură la mijloc, stropeşte cu ulei de măsline, presară chimen pudră şi boia iute.

Serveşte cu lipie (pita-pâine arabă).

 

TIPS-URI

1

Am adaptat reţeta româneşte punând şi morcov, ţelină şi ceapa la fiert.

2

Spălaţi bine nautul şi alegeti boabele negre înainte de a-l pune la înmuiat.

3

Am găsit la Kaufland nişte biscuiţi crocanţi cu care am servit humusul.

4

Boiaua am dat-o puţin prin ulei fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus bi tahini" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Tort cu lichior, cafea si jeleu de afine - Reteta delicioasa

pe 27.06 la 20:14

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Humus reteta