Iahnie de fasole

de COSTEO in Mancaruri de post, 12 Apr 2013 | 5063 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole alba mica
  • 2 cepe
  • 1 ardel rosu (verde)
  • 1 morcov
  • 3 catei usturoi
  • 1 lgt leustean verde
  • 1 lgt patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 linguri bulion
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:

Fasolea  se alege de impuritati si petricele si se pune la inmuiat in apa rece, pentru 8-10 ore (in acest interval se schimba apa de cel putin 2 ori) dupa care se pune la fiert intr-o oala cu apa si 1 lingurita de bicarbonat sau zahar pentru a evita micile probleme de dupa servire.

Dupa ce am aruncat prima apa dupa ce a dat in clocot punem iar apa si mai lasam o data sa fiarba si aruncam apa. Dupa ce am aruncat apa de 2 ori punem condimente granulate si cimbru si le lasam sa fiarba. Sarea o punem mai spre sfarsitul fierberii.

Tocam ceapa si ardeii marunt si cateii de usturoi si punem intr-o tigaie la calit si adaugam si 2 linguri de bulion

Dupa ce am calit ceapa si ardeii punem peste fasole si lasam sa fiarba impreuna 10 minute. Dupa ce s-a fiert se pune patrunjel tocat si o punem intr-un vas termorezistent si dam la cuptor pentru 20 minute.

La final adaugam leustean tocat. Se poate servi cu mamaliguta si muraturi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole prajita cu castraveti murati