iahnie de fasole

de nana in Mancaruri de post, 6 Mar 2010 | 6894 vizualizari

 

... ca la mama acasa

 

INGREDIENTE

  • 900 g fasole alba mare
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov mare
  • 1 patrunjel potrivit
  • 2 ardei (rosu si verde)
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 3 lingurite pasta de rosii
  • 1 lingura faina
  • 2,5 lingurite sare
  • 2 foi dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA iahnie de fasole:

Pui fasolea peste noste in apa.

Adoua zi, fierbi fasolea din 3 ape si la a 4-a apa o lasi sa fiarba la foc mic cu 1,5 lingurita de sare (cu varf).

Separat tai marunt ceapa si o calesti; apoi pui morcovul si patrunjelul dati prin razatoare si ardeii taiati marunt si amesteci bine (si lasi 5 min la calit). Dupa, pui apa pana deasupra la legume si lasi la fiert; cand scade pui apa pana deasupra legumelor si lasi sa fiarba pana scade si ramane ca un sos gros; apoi pui pasta de rosii, amesteci si mai lasi 1 minut pe foc (dupa care iei cratita de pe foc).

Scurgi fasolea si o pui peste legume, si din apa scursa de pe fasole pui 1 cana peste legume si fasole si lasi 5 min la clocotit.

Intre timp, pregatesti apa cu faina (amesteci faina cu apa pana devine o smantama lichida) si o pui peste fasole amestecand continuu sa nu se faca cocoloase; tai si patrunjelul si il pui, amesteci si lasi 5 min pe foc.

La sfarsit pui foile de dafin.

Eu o mananc cu rosii presarate cu un pic de sare, e delicios. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]