Iahnie de fasole

de JulyCris in Mancaruri de post, 6 Mar 2014 | 3859 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe
  • 5-6 cepe
  • 3-4 linguri pasta de tomate
  • 1 morcov
  • ulei pt calit ceapa
  • o capatana usturoi
  • sare,delikat
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:

Fasolea se alege de impuritati,se spala bine si se lasa in apa(ideal ar fi peste noapte ca sa se umfle bine,fierbe mai repede.) Daca nu,merge facuta si pe loc. :) Se acopera cu apa si se pune pe foc. Se lasa sa dea cateva clocote,apoi se schimba apa. Repetati procedeul de 3 ori.(eu asa fac,nici asta nu e obligatoriu.)Ultima data,umplem cratita cu apa si lasam sa fiarba fasolea.Morcovul l-am pus intreg la fiert cu fasolea. Adaugam sare sau delikat. Amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca.Lasam sa scada apa foarte bine.Cand fasolea e fiarta foarte bine,o pasam cu instrumentul pt piure. Deasupra se pune ceapa calita pe care o facem asa:

Curatam,spalam si taiem ceapa marunt.Incingem uleiul in tigaie,adaugam ceapa si lasam sa se caleasca pana devine aurie.Adaugam pasta de tomate si mai lasam pe foc 10 minute. Curatam usturoiul si-l maruntim bine sau il pisam si il unem peste ceapa. Toata compozitia o punem peste fasole. Adaugam patrunjel tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semilună - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba - Delicioasă și ușor de preparat

pe 14.02 la 11:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole ( de post)