Iahnie de fasole

de Constelatialeu in Mancaruri de post, 14 Mar 2014 | 4556 vizualizari

 

Daca am facut ciorba musai, sa fac si-o iahnie,sa fie treaba,treaba.....

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole boabe-cu bob mic si rotund
  • 1/4 telina
  • 1 ardei capia
  • 3 cepe mari
  • 300 g pasta tomate
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece de seara.Dimineata o punem la fiert si schimbam apa in 2-3 randuri.Ceapa o curatam ,spalam si taiem marunt,telina o dam pe razatoarea mare iar ardeiul il taiem cubulete.Punem ulei la incins intr-o cratita apoi adaugam ceapa,ardeiul si telina,saram cu un praf de sare si lasam la calit cca 20 min.Apoi adaugam pasta de bulion,mai lasam sa fiarba la foc mic cca 10 min si dupa adaugam fasolea fiarta si apa cat sa acopere fasolea,sa depaseasca de 2 degete.Lasam sa fiarba la foc domol aproximativ 20 min,potrivim de sare si piper si adaugam si 1-2 frunze de dafin.Frunzele nu le tinem mult,tind sa amarasca mancarea,2-3 min si apoi le scoatem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole prajita, mancarea traditional romaneasca