Iahnie de fasole cu cârnați

de Panacris in Mancaruri cu carne, 1 Dec 2013 | 3952 vizualizari

 

O mâncare sățioasă și savurată de toți românii, cu mic cu mare din țară și de peste hotare! ;)

 

INGREDIENTE

  • fasole uscată albă boabe cca. 500 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcovi 1 bucată,
  • păstâtnac 1/2 bucată,
  • țelină rădăcină 1 felie,
  • ardei kapia verde 1 bucată,
  • sare iodată,
  • cimbru,
  • foiae de dafin,
  • cârnat proaspăt afumat 1 fir, cca. 300 g,
  • bulion Panacris 200 ml
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu cârnați:

Fasolea se pune la umflat în apă rece, cca. 3 ore. În criză de timp, fasolea se pune la fiert în oala subpresiune, împreună cu zarzavaturile curățate, tocate mărunt, cârnatul tăitat bucățele și  cca. 3000 ml apă rece, lăsându-se la fiert cca. 60 de minute de când începe să fluiere oala. Apoi se lasă să scadă presiunea din oală, până ce se poate deschide capacul, apoi se adaugă bulionul, se asezonează cu foaia de dafin, cimbrul, sare și se mai lasă la fiert cca. 20 de minute. Se servește cu mămăligă sau pâine și murături e sezon;) Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu cârnați" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Panacris 1

02.12.2013, 15:14

Mulțumesc pentru aprecieri, Bucătărași dragi!

laura_n 1

03.12.2013, 16:26

arata de mori aici de pofta ))

babi5 1

28.11.2014, 11:28

Pai asa da

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]