Iahnie de fasole cu cârnați

de Panacris in Mancaruri cu carne, 1 Dec 2013 | 4057 vizualizari

 

O mâncare sățioasă și savurată de toți românii, cu mic cu mare din țară și de peste hotare! ;)

 

INGREDIENTE

  • fasole uscată albă boabe cca. 500 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcovi 1 bucată,
  • păstâtnac 1/2 bucată,
  • țelină rădăcină 1 felie,
  • ardei kapia verde 1 bucată,
  • sare iodată,
  • cimbru,
  • foiae de dafin,
  • cârnat proaspăt afumat 1 fir, cca. 300 g,
  • bulion Panacris 200 ml
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu cârnați:

Fasolea se pune la umflat în apă rece, cca. 3 ore. În criză de timp, fasolea se pune la fiert în oala subpresiune, împreună cu zarzavaturile curățate, tocate mărunt, cârnatul tăitat bucățele și  cca. 3000 ml apă rece, lăsându-se la fiert cca. 60 de minute de când începe să fluiere oala. Apoi se lasă să scadă presiunea din oală, până ce se poate deschide capacul, apoi se adaugă bulionul, se asezonează cu foaia de dafin, cimbrul, sare și se mai lasă la fiert cca. 20 de minute. Se servește cu mămăligă sau pâine și murături e sezon;) Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu cârnați" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Panacris 1

02.12.2013, 15:14

Mulțumesc pentru aprecieri, Bucătărași dragi!

laura_n 1

03.12.2013, 16:26

arata de mori aici de pofta ))

babi5 1

28.11.2014, 11:28

Pai asa da

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]