Iahnie de fasole rapida

de AndrutzaP in Mancaruri de legume, 16 Iul 2016 | 3877 vizualizari

 

   Cine refuza o iahnie de fasole (fasole scazuta)? Nimeni! Dar dat fiind ca este vara, si sa fierbi fasole este crima, modernitatea ne ajuta: fasole prefiarta la caserola.

 

INGREDIENTE

  • 3 conserve cu fasole prefiarta (300 g fasole)
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 morcovi potriviti
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 conserve rosii decojite
  • sare, piper
  • o legatura si jumatate de patrunjel
  • 5 linguri ulei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole rapida:

Ceapa, ardeiul si morcovii se spala si se toaca marunt.

Ceapa se caleste 5 minute in uleiul preincins, apoi se adauga morcovul. Dupa alte 5 minute se adauga ardeiul si se mai lasa sa se caleasca impreuna, la foc mic, pentru inca 10 minute.

Cand s-au inmuiat se adauga rosiile decojite si maruntite. Cand dau in clocot se adauga fasolea si 100 ml apa.

Cu capacul pus la oala si cu focul dat mic se fierbe mancarica pentru circa 30 minute.

Luati capacul de pe oala si potriviti de sare si piper. Mai lasati sa fiarba 5-8 minute, adaugati patrunjelul tocat marunt.

Se serveste cu o salata alaturi.

Serviti cu placere!

TIPS-URI

1

mancarica este gata cand s-a fiert bine morcovul si ardeiul.

2

aceasi reteta o puteti folosi si daca alegeti sa folositi fasole fiarta de voi.

3

puteti adauga afumatura (ciolan, costita) sau carnati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole rapida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Shakshouka - cea mai delicioasa reteta pentru micul dejun