Da, asa mi se pare ca seamana capsunile cu doua urechi de iepuras ....hi hi
Am folosit capsuni de calitate Gariguette.....
Gariguette - Soi foarte timpuriu:
- Fruct biconic, de formă regulată, mărime mijlocie
-Culoare de la roşu deschis la roşu aprins, omogenă, strălucitore
-Foarte atractivă
-Pulpă fermă, parfumată şi acidulată
-Calităţi gustative excelente (foarte bun echilibru zahăr-acid)
-Foarte apreciată de consomatori pentru calităţile sale vizuale şi gustative
250 g căpșuni gariguettes
Aluat :
125 g făină,
75 g unt,
1 ou,
1 lingura praf de copt,
sare,
coaja rasa de lamaie
Umplutura: (pentru 6 iepurasi)
25 cl smântână pentru frisca
2 linguri de zahar
1 plic zahar vanilat
1 foaie de gelatină
Ingredientele pentru aluat trebuie să fie la temperatura camerei.
Se toarna faina ploaie într-un castron. Adăugați restul de ingrediente si framantati până când obtineti un aluat neted. Se pune aluatul timp de o oră în frigider.
Inmuitati gelatina intr-un bol cu apa rece. Se taie 3 căpșuni în bucățele mici si se pun pe foc cu 1 lingura de zahar, amestecand pana se dizolvă zahărul. Luati de pe foc si adaugati foaia de gelatina stoarsa. Lasati sa se raceasca.
Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic. Adaugam zaharul pudra si mixam in continuare pana obtinem textura dorita de frisca.
Punem apoi cele 3 capsuni taiate marunt cu gelatina. Se amesteca si se rezerva la rece.
Intindeti aluatul, taiati discuri cu o forma. Am colorat un pic de aluat cu 2 picaturi de colorant alimentar rosu (sa vad ce iese- nimic interesant :)) ).
Puneti discurile pe o foaire de copt, intepati-le cu o furculita.
Se coc la 180 ° C timp de 20 minute.
Pregatim iepurasii ...
Pe un disc de aluat punem un strat gros de crema. Acoperim cu discul rosu.
Decoram apoi cu 2 capsuni umplute cu frisca.
Se presara cu zahar pudra si se serveste.....
Pofta Buna !!!!
1
Ingredientele pentru aluat trebuie să fie la temperatura camerei
2
Se pune aluatul timp de o oră în frigider.