Iepuras in Capsuni

de Catalina L in Dulciuri, 22 Apr 2015 | 3418 vizualizari

 

Da, asa mi se pare ca seamana capsunile cu doua urechi de iepuras ....hi hi

Am folosit capsuni de calitate Gariguette.....

Gariguette - Soi foarte timpuriu:

- Fruct biconic, de formă regulată, mărime mijlocie
-Culoare de la roşu deschis la roşu aprins, omogenă, strălucitore
-Foarte atractivă
-Pulpă fermă, parfumată şi acidulată
-Calităţi gustative excelente (foarte bun echilibru zahăr-acid)
-Foarte apreciată de consomatori pentru calităţile sale vizuale şi gustative

 

INGREDIENTE

250 g căpșuni gariguettes

Aluat :

    125 g făină,
    75 g unt,
    1 ou,
    1 lingura praf de copt,
    sare,
    coaja rasa de lamaie

Umplutura: (pentru 6 iepurasi)

    25 cl smântână pentru frisca
    2 linguri de zahar
    1 plic zahar vanilat
    1 foaie de gelatină

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepuras in Capsuni:

Ingredientele pentru aluat trebuie să fie la temperatura camerei. 
Se toarna faina ploaie într-un castron. Adăugați restul de ingrediente si  framantati până când obtineti un aluat neted. Se pune aluatul timp de o oră în frigider.

Inmuitati gelatina intr-un bol cu apa rece. Se taie 3 căpșuni în bucățele mici si se pun pe foc cu 1 lingura de zahar, amestecand pana se dizolvă zahărul. Luati de pe foc si adaugati foaia de gelatina stoarsa. Lasati sa se raceasca.

Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic. Adaugam zaharul pudra si mixam in continuare pana obtinem textura dorita de frisca.
Punem apoi cele 3 capsuni taiate marunt cu gelatina. Se amesteca si se rezerva la rece.

Intindeti aluatul, taiati discuri cu o forma. Am colorat un pic de aluat cu 2 picaturi de colorant alimentar rosu (sa vad ce iese- nimic interesant :)) ).

Puneti discurile pe o foaire de copt, intepati-le cu o furculita.
Se coc la 180 ° C timp de 20 minute.

Pregatim iepurasii ...
Pe un disc de aluat punem un strat gros de crema. Acoperim cu discul rosu.

Decoram apoi cu 2 capsuni umplute cu frisca. 

Se presara cu zahar pudra si se serveste.....

Pofta Buna !!!!

TIPS-URI

1

Ingredientele pentru aluat trebuie să fie la temperatura camerei

2

Se pune aluatul timp de o oră în frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepuras in Capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]