Iepurasi umpluti

de daniastefania in Prajituri, 20 Mar 2015 | 2936 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 900 gr faina
  • 400 gr iaurt natur
  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 25 gr drojdie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 400 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta lamaie
  • 2 galbenusuri pentru uns
  • Zahar pudra
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepurasi umpluti:

Pregatim pentru inceput aluatul. Frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Cernem faina intr-un vas. Adaugam praful de sare, ouale si iaurtul. Amestecam putin si adaugam si drojdia, zaharul vanilat si uleiul. Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Punem aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pregatim in acest timp budinca. Amestecam praful de budinca cu zaharul si 5 linguri de lapte. Restul de lapte il punem la fiert. Cand fierbe luam de pe foc si adaugam budinca. Amestecam bine si mai punem pe foc pana se ingroasa. Luam budinca de pe foc, adaugam esenta de lamaie si lasam la racit.

Dupa ce a dospit aluatul il intindem cu o grosime de 0,5 cm. Decupam cu o forma iepurasi. Punem pe un iepuras o lingurita de budinca si asezam deasupra alt iepuras. Lipim bine marginile. Asezam iepurasii in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem iepurasii cu galbenus de ou batut cu putin lapte si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C 25 minute.

Dupa ce se racesc pudram cu zahar pudra.

Deliciosi si pufosi!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepurasi umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Hot cross buns cu stafide si mar