Iepure umplut la cuptor

de Adinacarla in Mancaruri cu carne, 18 Ian 2010 | 41382 vizualizari

 

Daca parintii mei cresc iepuri acest preparat este des intalnit la noi la masa.

 

INGREDIENTE

  • Un iepure
  • inima
  • ficatul
  • rinichii
  • plamanii
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa mica
  • verdeata ( marar si patrunjel)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • slanina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure umplut la cuptor:

Se fierb in apa cu sare capul, inima, rinichii, plamanii. Dupa ce au fiert si s-au racit, se curata toata carnea de pe cap si impreuna cu ficatul ( crud) inima, plamanii, rinichii si legumele se dau prin masina de carne. Compozitia obtinuta se potriveste de sare si piper, iar apoi se amesteca si cu un ou.

Iepurele se spala bine, apoi in interiorul lui se adauga compozitia obtinuta mai sus. Apoi coasem burta iepurelui. (Eu nu am avut ata speciala am cusut cu ata alba si cand am papat am avut grija sa arunc partea cusuta cu ata).

Asezam iepurele in tava, il condimentam (sare, piper) si il impanam cu feliute subtiri de slanina.

Pe parcursul coacerii vom intoarce iepurele de cateva ori de pe o parte pe cealalta si mai adaugam slanina daca cea pusa inainte s-a topit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure umplut la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (8)

rivka 1

22.01.2010, 11:26

cred ca e foarte bun pregatit asa.

silvi0ara 1

13.02.2010, 23:12

Panacris 1

18.04.2019, 08:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

Cozonac pufos cu nucă și rahat - Rețeta tradițională de sărbători

pe 06.12 la 17:42

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fasole scazuta