Солянка II грибная- Supa ruseasca II de ciuperci ( de post)

de Ksenya in Mancaruri de post, 17 Noi 2016 | 6368 vizualizari

 

 
 
Dupa prima supa ruseasca de carne:http://www.bucataras.ro/retete/soleanka-supa-rusesca-de-carne-75600.html, am revenit cu varianta a 2-a, cea de ciuperci. Fiind in post m-am gandit ca poate cineva, pentru diversitate, ar dori s-o incerce .
Urmeaza si varianta a -3-a.
 

 

INGREDIENTE

  • 600 grame ciuperci spalate si curatate, de padure ar fi ideal ( eu am avut hribi, panisoare, vulpite, ghebe si cativa iutari)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 5 linguri ulei floarea soarelui
  • 4 castraveti murati
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 foi de dafin
  • 2,5 l stock de legume
  • 1 lingura faina alba
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 200 gr masline fara samburi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 felie de lamaie pentru fiecare portie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Солянка II грибная- Supa ruseasca II de ciuperci ( de post):

 

 Intr-o oala, ceapa o spalam, tocam si o calim in 3 linguri de  ulei  2 minute, adaugam morcovul spalat si dat prin razatoarea mare. Mai lasam 2-3 minute. Adaugam pasta de tomate si faina, amestecam si mai inabusim 2 minute.

In paralel, ciupercile spalate le calim separat intr-o tigaie in celelalte linguri de ulei, la foc mediu, timp de 8 minute.

Castravetii ii taiem cubulete si-i fierbem separat 8 min, adaugam peste morcov si ceapa, inabusim 5 minute, adaugam ciupercile si mai inabusim 5 minute. Adaugam maslinele, stock-ul de legume si foile de dafin, fierbem la foc mic 10 minute  acoperit cu capac.

Patrunjelul spalat si zvantat il tocam marunt.

Se serveste cu cate o feliuta de lamaie si verdeata proaspata. Cand nu e post se poate servi si cu smantana sau cu iaurt .

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cu cat sunt mai multe feluri de ciuperci cu atat mai buna iese supa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Солянка II грибная- Supa ruseasca II de ciuperci ( de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Gherca Daniela 1

19.11.2016, 09:14

mihaelar63 1

08.12.2016, 11:20

Cu siguranta ca doresc sa incerc

navidad_2017 1

03.01.2017, 20:10

Minunata reteta! Am facut cu mix congelat de ciuperci de padure (hribi, galbiori, chitarci, etc), caci numai asa gasesc aici si chiar si mofturosii mei carnivori au devorat-o! Castraveciori am avut numai in otet, dar maslinele "au dres-o".

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci in sos de rosii picant - de post