Indiene

de MonaMimi in Dulciuri, 14 Apr 2015 | 4215 vizualizari

 

reteta by gaby_d

 

INGREDIENTE

  • coji:
  • 3oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • coaja de lamaie
  • sare
  • sirop:
  • 150 ml apa
  • 100 g zahar
  • esenta de rom
  • coaja confiata de portocala
  • crema:
  • 250 ml de frisca lichida
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 5 g gelatina
  • 40 ml apa
  • glazura:
  • ciocolata
  • 50 ml de frisca
  • o lingurita unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Indiene:

Pregatim cojile:

Batem spuma albusurille cu putina sare,punem faina cernuta,galbenusurile,coaja de lamaie razuita si amestecam usor. Spritam in tava tapetata cu hartie de copt cerculete cu diametrul de 5 cm.Dam tava la cuptor la foc mediu pana prind putina culoare cojile (cam 15 minute).

Pentru sirop fierbem apa cun zaharul cateva minute apoi adaugam esenta si coaja de portocala si lasam la racit.

Crema:

Punem gelatina la hidratat, frisca o mixam, galbenusurile le amestecam cu zaharul apoi le punem pe foc intr-un vas cu fund dublu si amestecam pana zaharul este topit si crema de galbenusuri spumoasa. Luam de pe foc si adaugam gelatina si amestecam bine pana se incorporeaza bine in crema, adaugam si coaja de portocala apoi lasam putin la racit cand inca crema este calduta o punem peste frisca si mixam bine, dam crema la rece.

Jumatate din coji le insiropam le asezam pe un platou si spritam crema,insiropam si restul de coji le punem deasupra apoi mai spritam crema,dam la rece cateva minute.

Scoatem de la rece si punem cate o lingura de glazura pe fiecare.Sunt de senzatie, crema este divina.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Indiene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (12)

miki_a 1

15.04.2015, 09:42

Rocsi 1

15.04.2015, 20:21

Yamiii..

Bya Ralu 1

07.05.2015, 13:42

bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune