Inghetata

de Lau in Dulciuri, 3 Iun 2011 | 3323 vizualizari

 

initial am vrut sa fac panna cotta layers,dar stratul de ciocolata nu mi sa intarit si asa a iesit inghetata
stratul de ciocolata nu mi sa intarit pentru ca am pus putina gelatina(eu am pus in fiecare compozitie gelatina)

 

INGREDIENTE

  • 375 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte
  • 15 g gelatina
  • esenta de vanilie
  • 20 g cacao neagra
  • 1 lingura cafea solubila
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata:

Fiecare strat il vom face separat, impartim ingredientele in 3

Frisca lichida se amesteca intr-un vas impreuna cu laptele si se pune pe aragaz la foc mic. Cand a ajuns in punctul de fierbere adaugam zaharul si vanilia si fierbem timp de 1 minut. Dam deoparte si adaugam gelatina hidratata in cateva linguri de apa rece. Turnam compozitia intr-o caserola de plastic si dam cateva minute la congelator pana este gata stratul de cacao

STRATUL DE CACAO -vom amesteca cacaoa cu zaharul. Desfacem cu cateva linguri din amestecul de frisca, omogenizam, apoi turnam in vas peste restul de amestec de lapte si frisca. Procedam intocmai ca la stratul de vanilie. Cand stratul de vanilie s-a intarit turnam deasupra compozitia cu cacao si dam din nou la congelator pana pregatim stratul de cafea.

STRATUL DE CAFEA,procedam intocmai ca la stratul de cacao

Cum la mine nu s-a intarit stratul  de cacao, am amstecat stratul de cafea cu 3 linguri din compozitia de cacao si am turnat peste stratul de vanilie

Dam compozitia la congelator pana servim

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

gratziela 1

04.06.2011, 23:05

Inghetata?! La orice ora din zi, noapte, pe orice anotimp!!!
Buna, foarte buna!

kamy 1

05.06.2011, 19:56

buna

MotanLaOale 1

06.06.2011, 08:33

buna buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de pere si iaurt de capsuni