Inghetata asortata – vanilie, ciocolata, fructe

de Doinavar in Dulciuri, 15 Feb 2013 | 8012 vizualizari

 

Ce poate fi mai placut, cand este cald, decat sa te delectezi cu o inghetata cremoasa, intr-o combinatie jucausa si rafinata in acelasi timp? Am imbinat in aceeasi cupa de inghetata mai multe gusturi si culori: visine, caise, ciocolata, vanilie si frisca.

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 200 g zahar
  • 1 litru lapte UHT sau fiert si racit
  • 400 ml frisca lichida
  • 5 plicuri de zahar vanilat
  • 5 lingurite cu varf de cacao
  • 100 g ciocolata neagra
  • 5 ml esenta de rom
  • 150 g caise
  • 150 g visine
  • 4 linguri de smantana 20%
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata asortata – vanilie, ciocolata, fructe:

Puneti intr-o craticioara 100 g zahar si 5 galbenusuri, amestecati, adaugati 500 ml lapte, 5 plicuri de zahar vanilat, 50 ml frisca lichida si omogenizati compozitia cu un tel sub forma de para. Pana faceti toate acestea aveti grija sa puneti la fiert pe aragaz apa pentru bain marie, va fierbe in ~5 minute, apoi dati focul foarte mic si puneti deasupra craticioara cu compozitia de vanilie.

Amestecati cu telul pana se ingroasa. Aveti grija sa fie focul foarte mic, ca sa nu se taie inghetata. Se lasa la foc ~30 de minute, amestecand din cand in cand. Mutati-o in alt recipient. In timp ce se raceste prima compozitie de vanilie, procedati la fel cu cea de ciocolata. In craticioara in care a fost vanilia puneti 100 g zahar, 5 galbenusuri, cacao, 50 ml frisca lichida,  esenta de rom, 50 g ciocolata, 500 ml lapte si amestecati-o pe bain marie tot ~30 de minute. Lasati-o sa se racoresca, apoi adaugati o lingura cu varf de smantana.

Intre timp, bateti spuma foarte tare cele 10 albusuri, apoi impartiti-le in mod egal in cele doua compozitii de vanilie si ciocolata. Amestecati pana la omogenizare.

Impartiti compozitia de vanilie in trei recipiente. Amestecati in fiecare compozitie cate o lingura cu varf de smantana. O inghetata ramane simpla, de vanilie, in a doua incorporati caisele tocate foarte marunt si in cealalta visinele curatate de samburi si mixate foarte bine, apoi dati inghetatele la congelator, pentru 3-4 ore.

Preparata astfel, inghetata va fi pufoasa si cremoasa. Inainte de a servi inghetata bateti frisca ramasa. Puneti intr-un vas, la foc mic ciocolata ramasa, rupta bucatele mici cu 3-4 linguri de apa si in 2-3 minute este gata siropul.

Puneti in cupe combinatii din toate felurile de inghetata. Adaugati frisca si decorati cu sirop de ciocolata, feliute de caise si visine. Racoriti-va si delectati-va cu placere.

TIPS-URI

1

Eu am folosit frisca El Maestro, care este gata indulcita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata asortata – vanilie, ciocolata, fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de vanilie cu alune pralinate