Inghetata cu ciocolata

de Miha in Dulciuri, 17 Mai 2009 | 3534 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g ciocolata
  • 5 galbenusuri
  • 20 g unt
  • 100 g zahar
  • 300 ml + 3 linguri frisca lichida
  • 2 linguri coniac ;)
  • 100 g zahar (pentru caramelizat)
  • 100 g miez de nuca
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu ciocolata:

Nuca o prajim la cuptor si o lasam sa se raceasca.
Zaharul il caramelizam impreuna cu 4 linguri de apa,apoi adaugam nuca prajita,omogenizam si punem totul pe o farfurie unsa cu unt.Dupa ce s-a racit sfaramam nucile caramelizate.

Topim ciocolata impreuna cu untul si cele 3 linguri de frisca lichida si lasam la racit.
Topim zaharul in 100 ml apa si punem la fiert timp de 5 minute.Lasam la racit si turnam peste galbenusuri.Omogenizam si punem compozitia pe baie de aburi si mixam pana isi dubleaza volumul.

Se bate continuu pana se raceste,apoi se adauga treptat ciocolata topita si coniacul.La sfarsit frisca batuta.

Tapetam cu folie alimentara o forma de chec,presaram nucile caramelizate si turnam deasupra compozitia pentru inghetata si dam la congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Miha 1

18.05.2009, 12:56

E si gustoasa...

Data viitoare voi pune mai multa ciocolata.Amaruie,cu cat mai multa cacao.

yammy 1

19.05.2009, 15:02

daca e cu ciocolata..e de-a mea

Miha 1

19.05.2009, 16:41

Atunci a ta sa fie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turceasca