Inghetata cu ciocolata si alune

de Lau in Dulciuri, 13 Iun 2016 | 3029 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 ml frisca
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 galbenus
  • 3 linguri zahar vanilat
  • 1 lingurita amidon
  • 1 ciocolata
  • alune
  • 1 lingurita unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu ciocolata si alune:

Intr-un vas punem laptele cu zaharul pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam galbenusul,amidonul amestecat cu putin lapte si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca,lasam sa se raceasca.

Intre timp mixam 250 ml frisca cu zaharul si amestecam cu crema racita.

Rupem ciocolata bucatele adaugam 50 ml frisca,1 lingurita unt si punem pe foc amestecand continuu pana ce se topeste ciocolata avand grija sa nu fiarba.

Lasam sa se raceasca bine.

In forme de inghetata adaugam crema de vanilie-alune-ciocolata-crema de vanilie-alune ciocolata,

Dam la congelator cateva ore.

Inainte de servise se scoate cu cca 15 min inainte,

Pentru ca mie mi-a facut figuri formele si nu au iesit am servit in cornete.:(

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Iaurt cu fructe tropicale, struguri si clementine