Inghetata cu menta si ciocolata

de Patricia Iordache in Dulciuri, 16 Iul 2013 | 8882 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta in ultimul numar al Carticelei practice. Ador menta si de aceea m-am gandit sa incerc. Rezultatul a fost "la inaltime". Iata despre ce este vorba...

 

INGREDIENTE

  • 250 ml. lapte;
  • 150 gr. zahar;
  • 500 ml frisca lichida;
  • 40 gr. frunze de menta (aproximativ o craticioara plina);
  • 4 galbenusuri;
  • 100 gr. ciocolata amaruie;
  • coloran verde (am folosit gel de la Wilton)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu menta si ciocolata:

Amestecam 100 ml. lapte cu zaharul si cu 250 ml. frisca lichida.

Spalam frunzele de menta si le adaugam in amestecul de frisca.

Punem totul pe foc si cand se infierbanta (fara sa fiarba), acoperim vasul cu un capac si lasam asa pentru 30 minute.

Ajutandu-ne de o sita, strecuram lichidul astfel incat sa ramana fara frunze si il pastram la rece pana pregatim restul.

Mixam galbenusurile cu laptele ramas (150 ml.) intr-un vas cu fundul gros sau pe baie de abur. Cand s-a ingrosat compozitia, o lasam la racit.

Batem frisca ramasa (250 ml.), adaugam un varf de scobitoare de colorant verde, adaugam si lichidul de menta si crema de oua si mixam totul foarte bine.

Tocam ciocolata in bucatele mici si o adaugam in compozitia formata.

Congelam compozitia minim 5 ore, intr-o cutie de plastic acoperita cu un capac.

Portionam, decoram si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu menta si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura